TAHRAN TÜRK İLKOKULU

974663meb.k12.tr
Adres
Turkish School No 337 Ferdowsi Ave. Istanbul Cross P.O. Box 1144643463 Tehran / İran
Vizyon
Ülkemizin her zaman umudu olacak, tüm cihana hakikat yolunda bir istikamet çizebilecek, insani ve ahlaki değerlere sahip, çevresine örnek, hayata hazır, sağlıklı, mutlu ve şahsiyet sahibi bireyler yetiştirmeyi ülkü edinmiş; sosyal, kültürel ve bilimsel alandaki yenileşme, gelişme ve değişmeyi yakından takip eden, gücünü tarihin köklerinden alarak ufkunu enginlere uzatan, ülkemizi temsilde öncü ve örnek bir okul olmaktır.
Misyon
Tahran´da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocuklarımızın eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli kültürümüzün hazinelerini ve manevi değerlerimizi bir yaşam biçimi haline getirmelerini, kişilikli ve ahlaklı insanlar olmalarını, Türkçemizin zenginlik ve inceliklerini kavrayarak engin ifade gücünü en iyi şekilde kullanmalarını, uluslararası standartlarda temel bilimlerde bilimsel ve akademik başarıya ulaşmalarını, sanatsal ve estetik zevke sahip olmalarını sağlamak.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Doğal Gaz
İngilizce, Farsça
Metro, Otobüs,Servis ve taksi ile sağlanabilmektedir.
TC Tahran Büyükelçiliği yerleşkesi içerisindedir.
Tahran şehir merkezinde bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi itibariyle ilk kez 8. sınıfta öğrencisi bulunmaktadır.
"KALEMİN ELE KİTABIN KALBE ALIŞMASI PROJESİ" PROJESİ
ASYA'NIN ÇOCUKLARI EL ELE PROJESİ